FAQ

Veelgestelde Vragen

Hoe snel staat mijn woningadvertentie online?

Zodra je zowel tekst als foto’s geplaatst hebt controleren wij je advertentie en zetten hem dezelfde dag nog online. Binnen 24 uur is je woning ook vindbaar op alle andere huizensites zoals Funda en Jaap en natuurlijk bij Weghuis Makelaars. Je kunt later op elk moment nog wijzigingen aanbrengen in je advertentie.

Hoe wordt er omgegaan met mijn persoonlijke gegevens?

Er wordt strikt vertrouwelijk omgegaan met je persoonlijke gegevens en deze worden niet aan derden verstrekt. Geinteresseerden nemen contact met je op via het contactformulier van je woningadvertentie, of ze nemen contact op met Weghuis Makelaars.

Hoe weet ik als iemand geïnteresseerd is?

Als iemand geïnteresseerd is in je woning ontvang je automatisch een e-mail met daarin de contactgegevens van de geïnteresseerde. Je kunt dus zelf een afspraak maken op het moment dat het jou uitkomt.

Kan ik mijn woningadvertentie kosteloos verwijderen?

Je kunt je woning op elk moment kosteloos verwijderen wanneer wij de koper van je woning niet hebben aangedragen. Weghuis Makelaars is immers de No cure – No pay makelaar van Nederland!

Maximaal bereik tegen minimale kosten

Bij Weghuis Makelaars heb je de keuze tussen twee pakketten vanaf slechts €170,- opstartkosten. Wij sturen je ons verkooppakket toe bestaande uit een verkoopbord (V-bord), een verkoopposter, verkocht stickers en onze unieke uitgave van ‘verkopen doe je zo’ volop handige tips.

Zie hier je besparing

Doordat u een groot deel van de verkoop zelf doet, kunnen wij onze kosten laag houden en onze diensten voor een vaste courtage van €750,- incl. btw leveren.

Bij een traditionele makelaar betaalt u gemiddeld een courtage van 1,5% ex btw, met een minimum besteding van €3.500 ex btw. Dit is €4.235 incl. btw. Uw besparing bedraagt maar liefst €4.235 – €750 = €3.485,-!

En in vergelijking met Makelaarsland bent u bij ons €536,- goedkoper uit. Hoe dat kan? Wij maken geen dure radio- & televisiecampagnes. Geld dat van harte welkom is voor uw nieuwe huis. En dat zonder in te leveren op kwaliteit of expertise!

Bel gerust voor meer informatie of probeer het direct uit!

Internetmakelaar met maximaal bereik

Een van de belangrijkste voordelen van een internetmakelaar is dat hij een groot bereik op internet  heeft. Je wilt tenslotte dat je woning niet alleen op Funda wordt gevonden, maar op alle grote huizensites van Nederland. Als internetmakelaar weten wij onze woningen onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Het zal je doelgroep niet ontgaan dat jouw woning te koop staat.

Je huis verkopen via een internetmakelaar, Weghuis Makelaars, kent meer voordelen. Je bespaart enorm op je kosten omdat je zelf je woningadvertentie maakt en potentiele kopers door je woning rondleidt. Je hebt zelf dus grote invloed op de verkoop van je woning. Combineer daarom al het goede van jezelf met de kennis en vaardigheden van ons als internetmakelaar.

Leegstandwet tijdelijke verhuur

Wanneer je tijdelijk je woning wilt verhuren kun je dat doen op basis van de leegstandwet. Het voordeel dat de leegstandwet biedt is het feit dat de huurder geen huurbescherming geniet zoals een normale huurder. Je mag als verhuurder zelf de huurprijs bepalen en de gemeente mag geen extra eisen stellen die niet in de leegstandwet vermeld staan. De gemeente verleent een vergunning voor de duur van vijf jaar.

Welke eisen stelt de leegstandwet

Om bij je gemeente een vergunning te kunnen aanvragen in het kader van de leegstandwet moet je onder andere het volgende aantonen:

  • Je bent eigenaar van de woning (kopie eigendomsbewijs)
  • Je huis staat te koop bij een makelaar (kopie opdrachtbevestiging Weghuis Makelaars)

Wanneer je bij Weghuis Makelaars je woning te koop zet, maak je de keuze tussen twee pakketten. Je ontvangt ons verkooppakket en je woning staat voor onbeperkte duur op onder andere Funda en Jaap. Zolang je woning niet is verkocht kun je op elk gewenst moment zonder verdere kosten de verkoop intrekken. Je ontvangt van ons de opdrachtbevestiging die je kunt gebruiken voor de aanvraag van de leegstandwet vergunning.

Formulieren downloaden

U vindt hier alle formulieren van Weghuis.nl voor particulieren, gesorteerd op onderwerp.

Formulieren 2016